Norske fotballspillere i Premier League


For mange fotballspillere over hele verden er det å spille i Premier League den ultimate drømmen, kanskje bortsett fra å spille på landslaget. Norske spillere er intet unntak, og opp gjennom årene har en del spillere herfra gjort seg bemerket i verdens mest populære fotballiga. Norske fans synes selvfølgelig også det er stas.I disse dager kan vi ikke snakke om norske Premier League-profiler uten å nevne den igjen aktuelle Ole Gunnar Solskjær. Han var aktiv som spiller for Manchester United mellom 1996 og 2007, og skulle oppnå legendestatus takket være alle målene han scoret. Solskjær er som alle vet nå blitt permanent trener for klubben.

Norske spillere i de største klubbene

En mann som var aktuell i samme tidsrommet som Solskjær, er den tidligere Liverpool-spilleren John Arne Riise. Liverpool FC er en av de mest populære klubbene for nordmenn å holde med, og dersom du selv er fan gjør du lurt i å sjekke ut Nordens egne Liverpool-butikk, nemlig Kopshop.Riise var med og vant Champions League med Liverpool i 2005, og sammen med de praktfulle målene han scoret for rødtrøyene i løpet av årene han spilte der, er det nok det den lokale Liverpool-fansen husker ham aller best for. I Premier League har Riise også spilt for Fulham FC.

Dagsaktuelle spillere

I dag vil mange påstå at vi ikke har spillere av Solskjær-, Riise-, eller Tore André Flo-kaliber i engelsk fotball i dag, men at norske spillere gjør seg bemerket i Premier League er det ingen tvil om. Landslagskeeper Ørjan Nyland spiller for Aston Villa, og Joshua King scorer jevnt og trutt for AFC Bournemouth.Den engelske fansen er kjent for å bedrive allsang fra sidelinjen, og en artig episode utspilte seg for noen år siden, som involverte Martin Samuelsen, som da spilte for West Ham før han ble lånt ut til Haugesund. West Ham-fansen sang «Baby» av Justin Bieber da Samuelsen kom på banen, grunnet deres angivelig slående likhet.